Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Aim Weapon


Ένα όπλο μπορεί να σπάσει μέσα στη μάχη.

Υπάρχουν συνθήκες που κατεβάζουν το βασικό Quality του (το Q της κατασκευής, ΟΧΙ τα ιδιαίτερα υλικά), πχ spells, οξύ κτλ. Όταν το βασικό Q μηδενιστεί, το όπλο ή η πανοπλία διαλύεται.

Τυχαία πράγματα μέσα σε μάχη που μπορούν (προαιρετικά) να μειώσουν το Q κατά 1:
- το να φέρει Fail στα ζάρια για attack
- το να φέρει Critical στο attack, σαν αποτέλεσμα της αυξημένης ζημιάς (ό,τι δύναμη ασκεί το όπλο στο στόχο, τρώει και το ίδιο την αντίστοιχη)
- όταν γίνει προσπάθεια για Block, και ο ένας από τους δύο φέρει Crit ή Fail
-το να προσπαθήσει συνειδητά ο ένας να επιτεθεί στο όπλο ή την ασπίδα του άλλου.

Αυτό το τελευταίο είναι το aim weapon, ένα attack action που σημαδεύει το όπλο του στόχου αποσκοπώντας σε disarm ή shatter.

Στην ουσία είναι ένα κανονικό attack vs dodge/block, με τη διαφορά πως εάν η επίθεση πετύχει δεν κάνει ζημιά στον στόχο αλλά στο όπλο του.
Ανάλογα με το μέγεθος του όπλου-στόχου, το attack παίρνει κάποιο λογικό penalty έστω -2 για τα όπλα μιας κατηγορίας μεγέθους μικρότερα, ή -5 για δύο κατηγορίες μικρότερα. Ενάντια σε ίδιου μεγέθους ή μεγαλύτερα όπλα ΔΕΝ παίρνει bonus.

Συνειδητά δεν βγάζω κανόνες και υποπεριπτώσεις εδώ, ώστε να μη γίνει κώλος η υπόθεση, όμως σε γενικές γραμμές σκεφτείτε λογικά:
- ένα ξύλινο όπλο μπορεί να σπάσει από ένα χάλκινο ίδιου μεγέθους
- θα μπορούσε ίσως να παίξει ρόλο το Req και Q των δύο όπλων, και το Body των χειριστών τους, όπως και η διαφορά στις ζαριές

Μετά από εκεί, αυτοσχεδιάστε, αναλόγως το RP και με τα αποτελέσματα των ζαριών να αποτελούν μια γενική κατεύθυνση μόνον.
Αν η διαφορά είναι >/= 5 πχ όποιος έμεινε πίσω να μην μπορεί για ένα γύρο να χρησιμοποιήσει το όπλο του για επιθέσεις ή άμυνες, αν είναι >/=10
να γίνεται disarmed και σε περίπτωση critical ή fail το όπλο ακόμα και χάσει Q (μαζί με όλα τα άλλα)

Όμως, αν η μανούβρα δε γίνει σωστά και η διαφορά γίνει αρνητική, τα άσχημα πράγματα συμβαίνουν στο όπλο του επιτιθέμενου!


Νεο special skill: Aim Weapon Mastery:
Για κάθε rank +1 στη μανούβρα Aim Weapon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου