Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Horses

Όταν είσαι καβάλα σε άλογο χρησιμοποιείς για move το SPD του αλόγου.
Αν είναι το ζώο να κάνει κάποια actions ή reactions, πρέπει να δώσουν αναβάτης και άλογο από 1 action /reaction point αντίστοιχα.

Όταν ένα χτύπημα σημαδεύει το υποζύγιο ή για τις επιθέσεις του, μπορεί να χρησιμοποιηθούν
τα ranks στο Drive skill του αναβάτη με τα στατιστικά του αλόγου (γι'αυτό καλό είναι να τα έχουν γραμμένα κάπου πρόχειρα)

Το μέσο άλογο έχει
BODY = 10
DEX = 5
SPD = 8 (επειδή όμως είναι τετράποδο αντί για δίποδο, δίνει το διπλάσιο σε move, 16 μέτρα)
UND = 1
PER = 5
SRT = 1 εως 3 (αναλόγως πόσο άγριο είναι, το εξημερωμένο άλογο έχει λιγότερο)

Όταν πολεμάς melee καβάλα έχεις ένα μικρό bonus στα όπλα που είναι λογικό (polearms) ή πέναλτυ στα άβολα ή πολύ μικρά (shortsword, flail). Αυτά δεν πρέπει να ξεπερνούν το +1 ή +2.

Αν κάποιος ορμήσει σε σένα, για να dodge-άρεις θα έχεις πέναλτυ από -5 ως -10 (εάν είσαι καθηλωμένος στη σέλα), ή εναλλακτικά να ρίξεις drive για να στρίψεις με το άλογο (οπότε 'τρώει' ένα reaction από τον καθένα σας). Εναλλακτικά, για να ξεπεζέψεις εγκαίρως, θέλει acrobatics.

Αν κάνεις charge καβάλα, προσθέτεις το Body του αλόγου στο damage. Σε αυτήν την περίπτωση αντί για attack ο αναβάτης ρίχνει drive. To skill charge που χρησιμοποιείς πεζός δίνει κανονικά τα bonus του εδώ)

Με τα ranged όπλα έχεις -5 σε ήρεμη κίνηση ή -10 μέσα σε μάχη. Το skill mounted ranged μειώνει αυτό το πέναλτυ.

Νέο special skill:
Mounted Combat (2x): για κάθε rank παίρνεις +1 σε όλες τις combat ζαριές που γίνονται με το drive του αναβάτη (attacks, dodges του υποζυγίου, και stackάρει με το charge)



Αν κάποιος ή κάτι τρομάξει το άλογο, χρειάζεται nature για να το ηρεμήσεις ή αν τα σκατώσεις, drive με το κατάλληλο πέναλτυ για να το ελέγξεις. Ενδεχομένως ακόμα και acrobatics ή athletics για να μη σε ρίξει από τη σέλα, σε στυλ ροντέο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου