Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Dwarves

Dwarves

Skill Version
Σε κάθε rank παίρνουν:
* +1 hp / health level (κοινώς +10 hps)
* +1 στo fortitude , και +1 στο willpower

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: αυτά τα μπόνους προστίθενται ξεχωριστά στο τέλος σε κάθε skill check, δεν έχουν καμία σχέση με το rank που έχει ανεβάσει ο παίκτης, αλλά stackάρουν με αυτό.

* +1 spell resistanse = όταν ένα spell επηρεάσει νάνο, μετράει σε όλες τις μεταβλητές του σαν να είναι ένα rank χαμηλότερο από αυτό που castαρίστηκε, για κάθε (racial rank: dwarf). Δηλαδή σε κάποια φάση ο χαρακτήρας θα φτάσει τα spells χαμηλότερου επιπέδου από τον ίδιο να μην τον επηρεάζουν καθόλου. Αυτό αφορά όλα τα spells, ευεργετικά και μη. Ο νάνος μπορεί να κατεβάσει προσωρινά οικειοθελώς το spell resistanse του δίνοντας 1 Courage.

Πχ: έστω, πως castάρουν Lightning rank 6 σε έναν νάνο με racial rank 4: το Lightning θα θεωρηθεί rank =2 εναντίον του, δλδ
[attack = PER + rank:lightning - 4 (λόγω του rank του νάνου)] δηλαδή [PER + 2]
Εαν δεν πετύχει το dodge ο νάνος θα φάει 20 damage, έαν το πετύχει τότε μόνο 10 (αντί για τα 60 και 30 αντιστοίχως που θα έκανε το ξόρκι σε οποιονδήποτε άλλο)

Template version
* hps / health level είναι BODY x 1.5
* Τα BODY και SPIRIT όσον αφορά τα fortitude και willpower αντίστοιχα, υπολογίζονται x1.5
* Κάθε spell που θα επηρρεάζει το νάνο μετράει σε όλες τις μεταβλητές του σαν να είναι στο μισό rank από όσο castαρίστηκε. Δηλαδή σταθερά, τα spells θα τον επηρεάζουν πάντα μεν, αλλά πολύ λιγότερο.

Σημείωση: και στις 2 περιπτώσεις, τα μπόνους στα fortitude και willpower stackάρουν με το spell resistanse επίτηδες, για να μη γίνει overpowering. Αντανακλούν μάλλον τη γερή κράση και την ξεροκεφαλιά των νάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου