Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Changing Race and Templates

Όπως έχουμε δει, το πιο σημαντικό πράγμα στον χαρακτήρα είναι το Race Skill του. Υπάρχουν περιπτώσεις που το race του μπορεί να αλλάξει.

Μπορεί να πει κανείς, πως όλα μα όλα τα πλάσματα έχουν ένα race skill, και μόνο.

Όταν αλλάξεις Race, χάνεις ΌΛΑ τα ranks στο παλιό σου, όλα τα πλεονεκτήματα που έδινε και όλες τις αδυναμίες, και ξεκινάς στο rank 1 του νέου Race, με τα πλεονεκτήματα και αδυναμίες που δίνει.

Για παράδειγμα, ένα vampire όρμαει σε ένα party πέντε ατόμων- human, elf, halfling, half-orc, dwarf- και τους κάνει όλους βρυκόλακες.

Ο Human χάνει τα masteries του και το μπόνους στο courage, ενώ ο halfling όλα τα skill bonuses και rerolls. Η νέα τους απέθαντη κατάσταση τους στερεί το ενδιαφέρον για οτιδήποτε, ενώ το halfling χάνει τον άψογο έλεγχο του μικροκαμωμένου σώματός του που είχε μέχρι τώρα, μια που για αυτόν το σώμα του είναι πλέον κάτι ξένο. Τα Skills που είχε ανεβάσει πάντως ο human με το skill reroll του δεν χάνονται.

Το elf και το half-orc χάνουν όλα τα bonus στα στατιστικά τους λόγω ράτσας, μια που πλέον δεν είναι ζωντανά πλάσματα, αλλά ψυχρές απομιμήσεις ζωής. (το half-orc, όπως και το halfling διατηρούν στο σωματικό τους μέγεθος ωστόσο)

Ο νάνος για τον ίδιο λόγο, χάνει τα bonus του σε Resolve και Willpower, όπως και το Spell resistance.

Όλοι τους τώρα, γράφουν σαν Race = Vampire, και ξεκινούν από το Rank 1, παίρνοντας όλα τα πλεονεκτήματα και αδυναμίες που έχει το race αυτό.



Templates

Το Template είναι κάτι 'επιπλέον', που δεν σου αντικαθιστά το race, αλλά συνυπάρχει με αυτό και ανεβαίνει παράλληλα μα χωριστά.
Για παράδειγμα, ο Σέντρικ είχε σκοτωθεί στο rank 4, και οι φίλοι του προσπάθησαν να τον αναστήσουν με τη βοήθεια ενός celestial. Τα κατάφεραν και τον ξαναέφεραν στη ζωή, όμως το σώμα του είχε απορροφήσει αρκετή από την ενέργεια του πλάσματος. Έτσι, πήρε το template Half-celestial στο rank 1 παραμένοντας ωστόσο human rank 4. Το template ανεβαίνει σιγά-σιγά με skill progress points ακριβώς όπως και το βασικό race, και δίνει τα δικά του πλεονεκτήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου