Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Αποστάσεις και Fatigue

Το Fatigue είναι ένα προσωρινό penalty που μαζεύεται από την παρατεταμένη ή υπερβολικά έντονη υπερπροσπάθεια, και χάνεται με την ξεκούραση. Δεν έχει καμία σχέση με το κατά πόσο έχει φάει damage ο χαρακτήρας, αν και stack-άρει με αυτό.
Το fatigue μπαίνει σαν πέναλτυ σε όλες τις physical ζαριές.



ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει να δείτε πόση απόσταση διανύεται σε πόσο χρόνο μιλάμε πάντα για Game Time. Για συντομία κι ευκολία δίνω μερικά δεδομένα που βρήκα στο ίντερνετ και προσάρμοσα λιγάκι ώστε να είναι πιο εύχρηστα.

Ταξίδι με τα Πόδια.

Σε μια ώρα αργού περπατήματος o χαρακτήρας διανύει μια λεύγα (περίπου 5 km) και παίρνει 1 fatigue.
Με γρήγορο περπάτημα κάνει 7,5 km και παίρνει 2 fatigue.
Τροχάδην κάνει 10 km για 3 fatigue.

Με μια ώρα ξεκούρασης σβήνει ένα fatigue.

Έτσι, ένα πάρτυ μπορεί σε μια μέρα να διανύσει με άνεση (δηλαδή καταλήγοντας χωρίς fatigue penalties στον προορισμό τους) 30 km : 12 ώρες ταξίδι, με 6 περπάτημα και ενδιάμεσα 6 ώρες διαλείμματα.


Άλογα

Τα αλογα κτλ υποζύγια με 4 πόδια κινούνται κατά κανόνα διπλασιάζοντας το SPD τους: για κάθε πόντο SPD έχουν 2 move points (2 μέτρα). Στην περίπτωση του run βγαίνει πρώτα το σύνολο της ζαριάς και μετά όλο επί 2.

Άρα, ένα άλογο διανύει σε μια ώρα 10 km με κανονικό περπάτημα, 15 km με χαλαρό καλπασμό ή 20 με τρελό γκάλοπ. Φυσικά όλα αυτά στην περίπτωση που τρέχεις σε νορμάλ δρόμο χωρίς εμπόδια, βάτα, λάσπες κτλ

Σε μια μέρα, υπολογίζοντας τα διαλείμματα για ξεκούραση του ζώου, είναι 60 km με κανονικό περπάτημα ή 90 με ήπιο καλπασμό ή 120 με φουλ ταχύτητα (κανένα φυσιολογικό άλογο δεν παίζει να αντέξει τόση πίεση χωρίς διάλειμμα, μαζεύει fatigue σαν τρελό)

Αν το καβαλάς, η ζαριά που ρίχνεις είναι το drive σου, με τα στατιστικά του αλόγου (ή το run του αν πάει μόνο του) - μη ξεχάσετε να κάνετε τη ζαριά επί 2.

Πλοία

Εδώ είναι μια σταλίτσα πιο πολύπλοκα τα πράγματα, καθώς οι μονάδες μέτρηση των ναυτικών με κόμβους και μίλια μπερδεύουν την κατάσταση. Ένας κόμβος είναι 1.8 km/ώρα, οπότε θα ευκολία λέμε πως για κάθε έναν πόντο SPD του πλοίου είναι 2 κόμβοι ή 3 km/ώρα. Οπότε ένα μέσο πλοίο με SPD = 5 θα διανύει σε ευνοϊκές συνθήκες 15 km/h.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου